Fabrikett Németvölgy

Fabrikett Németvölgy

Akciós fabrikett kiszállítással Németvölgy környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők téli időszakban mondhatni csak friss vágású, tehát vizes fát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben fából kiáramló víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a kályhánk. Ennek megfelelően érdemes a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Németvölgy

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék
esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Németvölgy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Németvölgy környékén?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, sok-sok kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és az égést vezérelni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Németvölgy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Németvölgy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.