Fabrikett Népliget

Fabrikett Népliget

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Népliget vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők fűtési szezonban szinte kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes bükk tüzelőt lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt ajánlott a kandalló szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Népliget

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak
tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Népliget

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Népliget régiójában?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számtalan kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és a fűtést szabályozni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Népliget területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Népliget övezetében +36 70 410 7499.