Fabrikett Óbuda

Fabrikett Óbuda

Olcsó fabrikett kiszállítással Óbuda vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken novembertől márciusig mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves tölgy tűzifát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően javasolt a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Óbuda

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Óbuda

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Óbuda övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével.
Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést koordinálni képes fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Óbuda területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Óbuda övezetében +36 70 410 7499.