Fabrikett Óbudaisziget

Fabrikett Óbudaisziget

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Óbudaisziget környékén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken novembertől márciusig szinte csak friss vágású, tehát nedves tölgy tűzifát értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően ajánlott a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte az összes fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet
  jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Óbudaisziget

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Óbudaisziget

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Óbudaisziget környékén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok beállítási lehetőséggel is felszerelt, önmagát és az égést irányítani képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Óbudaisziget területére

fabrikett nagy tételben Óbudaisziget

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Óbudaisziget régiójában +36 70 410 7499.