Fabrikett Óhegy

Fabrikett Óhegy

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Óhegy övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos változata létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb
látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken fűtési szezonban mondhatni csak friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Óhegy

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Óhegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Óhegy vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Óhegy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Óhegy környékén +36 70 410 7499.