Fabrikett Orbánhegy

Fabrikett Orbánhegy

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Orbánhegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát vizes bükk tüzelőt értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa
helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát érdemes a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól kalibrálható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Orbánhegy

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Orbánhegy

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Orbánhegy vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és a fűtést irányítani tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Orbánhegy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett kiszállítással Orbánhegy környékén +36 70 410 7499.