Fabrikett Őrmező

Fabrikett Őrmező

Akciós fabrikett házhozszállítással Őrmező régiójában +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különféle fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken téli időszakban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vesszük a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk.
Ebből adódóan ajánlott a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy szinte az összes fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Őrmező

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Őrmező

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Őrmező régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel való fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és az égést menedzselni képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Őrmező területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Őrmező vonzáskörzetében +36 70 410 7499.