Fabrikett Országút

Fabrikett Országút

Akciós fabrikett házhozszállítással Országút övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők novembertől márciusig szinte csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes üzemelni a kályhánk. Ebből adódóan ajánlott a kályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól kalibrálható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell
  vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Országút

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Országút

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Országút vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és az égést menedzselni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Országút területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Országút területén +36 70 410 7499.