Fabrikett Pesterzsébet-Szabótelep

Fabrikett Pesterzsébet-Szabótelep

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Pesterzsébet-Szabótelep területén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken a téli hónapokban szinte csak friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan ajánlott a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten
alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Pesterzsébet-Szabótelep

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Pesterzsébet-Szabótelep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Pesterzsébet-Szabótelep vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel történő fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos beállítási lehetőséggel is felszerelt, önmagát és a fűtést szabályozni képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Pesterzsébet-Szabótelep területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Pesterzsébet-Szabótelep övezetében +36 70 410 7499.