Fabrikett Pestszentimre

Fabrikett Pestszentimre

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Pestszentimre övezetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fakereskedők novembertől márciusig szinte kizárólag friss vágású, tehát nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a fűtőeszközünk. Emiatt javasolt a kazán szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Pestszentimre

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Pestszentimre

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Pestszentimre vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés,
rengeteg szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és a fűtést irányítani tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Pestszentimre területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Pestszentimre környékén +36 70 410 7499.