Fabrikett Pomáz

Fabrikett Pomáz

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Pomáz régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni csak nemrég kivágott, azaz nedves tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a fűtőeszközünk. Tehát javasolt a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Pomáz

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Pomáz

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Pomáz vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal való fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos kiegészítő funkcióval is rendelkező, önmagát és az égést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Pomáz területére

fabrikett nagy tételben Pomáz

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Pomáz övezetében +36 70 410 7499.