Fabrikett Rákoscsaba-Újtelep

Fabrikett Rákoscsaba-Újtelep

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Rákoscsaba-Újtelep környékén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan típusa elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fatelepeken novembertől márciusig mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves tölgy tűzifát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a kályhánk. Tehát tanácsos a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól kalibrálható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat
  a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence).
  A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Rákoscsaba-Újtelep

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Rákoscsaba-Újtelep

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Rákoscsaba-Újtelep övezetében?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és az égést vezérelni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Rákoscsaba-Újtelep területére

fabrikett nagy tételben Rákoscsaba-Újtelep

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhozszállítással Rákoscsaba-Újtelep régiójában +36 70 410 7499.