Fabrikett Rákoshegy

Fabrikett Rákoshegy

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Rákoshegy területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken téli időszakban gyakorlatilag kizárólag friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Ebből adódóan ajánlott a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen szabályozható, magas hőhatású brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Rákoshegy

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Rákoshegy

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Rákoshegy területén?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és az égést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Rákoshegy területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható
raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Rákoshegy környékén +36 70 410 7499.