Fabrikett Rákoskeresztúr

Fabrikett Rákoskeresztúr

Olcsó fabrikett házhozszállítással Rákoskeresztúr területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos típusa elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fatelepeken novembertől márciusig mondhatni csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a kályhánk. Tehát tanácsos a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi
  gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Rákoskeresztúr

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Rákoskeresztúr

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Rákoskeresztúr területén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést irányítani képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Rákoskeresztúr területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle kivitelű fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Rákoskeresztúr övezetében +36 70 410 7499.