Fabrikett Rákosliget

Fabrikett Rákosliget

Megfizethető fabrikett kiszállítással Rákosliget övezetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők fűtési szezonban mondhatni csak friss vágású, azaz vizes fát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően tanácsos a kazán szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a
  fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Rákosliget

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Rákosliget

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Rákosliget környékén?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és a fűtést szabályozni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Rákosliget területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Rákosliget területén +36 70 410 7499.