Fabrikett Rákosszentmihály

Fabrikett Rákosszentmihály

Akciós fabrikett házhozszállítással Rákosszentmihály vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken a téli hónapokban mondhatni csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően érdemes a falegázosító szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen szabályozható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Rákosszentmihály

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Rákosszentmihály

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Rákosszentmihály környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és a fűtést menedzselni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Rákosszentmihály területére

fabrikett nagy tételben Rákosszentmihály

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Rákosszentmihály környékén +36 70 410 7499.