Fabrikett Rézmál

Fabrikett Rézmál

Akciós fabrikett házhozszállítással Rézmál régiójában +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők téli időszakban mondhatni csak friss vágású, tehát vizes bükk tüzelőt lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a kályhánk. Tehát tanácsos a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták hőértékét,
  akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Rézmál

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Rézmál

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Rézmál területén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és temperálja a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és a fűtést koordinálni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Rézmál területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett kiszállítással Rézmál övezetében +36 70 410 7499.