Fabrikett Rómaifürdő

Fabrikett Rómaifürdő

Akciós fabrikett kiszállítással Rómaifürdő környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fatelepeken téli időszakban szinte kizárólag friss vágású, azaz nedves fát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a kályhánk. Ennek megfelelően ajánlott a kazán szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Rómaifürdő

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Rómaifürdő

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Rómaifürdő környékén?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Rómaifürdő területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Rómaifürdő környékén +36 70 410 7499.