Fabrikett Sashalom

Fabrikett Sashalom

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Sashalom területén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek
(rengeteg változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag friss vágású, tehát nedves fát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a fűtőeszközünk. Tehát érdemes a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Általában 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Sashalom

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Sashalom

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Sashalom övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, önmagát és a fűtést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Sashalom területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú
fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Sashalom övezetében +36 70 410 7499.