Fabrikett Soroksár

Fabrikett Soroksár

Akciós fabrikett kiszállítással Soroksár vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni kizárólag friss vágású, azaz nedves fát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a fűtőeszközünk. Ebből adódóan érdemes a kazán szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával.
A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Soroksár

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Soroksár

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Soroksár vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel történő fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és az égést vezérelni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Soroksár területére

fabrikett nagy tételben Soroksár

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhozszállítással Soroksár környékén +36 70 410 7499.