Fabrikett Széchenyi-hegy

Fabrikett Széchenyi-hegy

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Széchenyi-hegy régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken fűtési szezonban szinte csak friss vágású, tehát vizes bükk tüzelőt lehet megvenni. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a kemencénk. Emiatt tanácsos a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen állítható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Széchenyi-hegy

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Széchenyi-hegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Széchenyi-hegy területén?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel történő fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, sok-sok szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és a fűtést menedzselni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Széchenyi-hegy területére

fabrikett nagy tételben Széchenyi-hegy

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Széchenyi-hegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.