Fabrikett Szemlőhegy

Fabrikett Szemlőhegy

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Szemlőhegy régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők téli időszakban mondhatni kizárólag friss vágású, tehát nedves gyertyán tűzifát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel képes működni a kemencénk. Ebből adódóan érdemes a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen szabályozható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Szemlőhegy

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Szemlőhegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Szemlőhegy régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Szemlőhegy területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Szemlőhegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.