Fabrikett Szent Imre-kertváros

Fabrikett Szent Imre-kertváros

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A
tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz vizes gyertyán tűzifát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a fűtőeszközünk. Ebből adódóan javasolt a kandalló szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól kalibrálható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Szent Imre-kertváros

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Szent Imre-kertváros

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Szent Imre-kertváros övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számtalan kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és a fűtést szabályozni képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Szent Imre-kertváros területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Szent Imre-kertváros régiójában +36 70 410 7499.