Fabrikett Széphalom

Fabrikett Széphalom

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Széphalom környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken téli időszakban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud üzemelni a fűtőeszközünk. Tehát ajánlott a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Széphalom

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Széphalom

Hol lehet jól hasznosítani
a fabrikettet Széphalom környékén?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, önmagát és az égést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Széphalom területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle kivitelű fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhozszállítással Széphalom környékén +36 70 410 7499.