Fabrikett Szigetcsúcs

Fabrikett Szigetcsúcs

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Szigetcsúcs övezetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a fatelepeken novembertől márciusig szinte csak friss vágású, azaz nedves bükk tüzelőt lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kemencénk. Emiatt tanácsos a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól állítható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott
  fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa.
  Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Szigetcsúcs

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Szigetcsúcs

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Szigetcsúcs területén?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban az optimalizált feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és az égést vezérelni képes fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Szigetcsúcs területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Szigetcsúcs területén +36 70 410 7499.