Fabrikett Tabán

Fabrikett
Tabán

Akciós fabrikett kiszállítással Tabán övezetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves fát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtőeszközünk. Tehát ajánlott a vegyestüzelésű kazán gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Tabán

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Tabán

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Tabán területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és az égést menedzselni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Tabán területére

fabrikett nagy tételben Tabán

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti
telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Tabán vonzáskörzetében +36 70 410 7499.