Fabrikett Táborhegy

Fabrikett Táborhegy

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Táborhegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a kályhánk. Ebből adódóan ajánlott a kályha szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól kalibrálható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Táborhegy

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Táborhegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Táborhegy vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és a fűtést koordinálni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Táborhegy területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Táborhegy területén +36 70 410 7499.