Fabrikett Terézváros

Fabrikett Terézváros

Akciós fabrikett házhoz szállítva Terézváros vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a fatelepeken fűtési szezonban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves bükk tüzelőt árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően ajánlott a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte az összes fűtőeszközben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa.
  Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Terézváros

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Terézváros

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Terézváros területén?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és az égést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Terézváros területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Terézváros vonzáskörzetében +36 70 410 7499.