Fabrikett Testvérhegy

Fabrikett Testvérhegy

Akciós fabrikett házhoz szállítva Testvérhegy övezetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken a téli hónapokban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a kályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen szabályozható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Testvérhegy

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Testvérhegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Testvérhegy területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és az égést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Testvérhegy területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Testvérhegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.