Fabrikett Törökőr

Fabrikett Törökőr

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Törökőr területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel képes üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan érdemes a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag az összes fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Törökőr

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén,
nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Törökőr

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Törökőr környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és a fűtést szabályozni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Törökőr területére

fabrikett nagy tételben Törökőr

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Törökőr vonzáskörzetében +36 70 410 7499.