Fabrikett Üröm

Fabrikett Üröm

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Üröm régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken a téli hónapokban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően tanácsos a kályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Üröm

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk, a szállítás
üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Üröm

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Üröm övezetében?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, sok-sok szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és az égést menedzselni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Üröm területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Üröm vonzáskörzetében +36 70 410 7499.