Fabrikett V. kerület

Fabrikett V. kerület

Megfizethető fabrikett kiszállítással az V. kerület övezetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt ajánlott a vegyestüzelésű kazán gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte az összes fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára V. kerület

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett V. kerület

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet V. kerület régiójában?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba:
nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést szabályozni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás V. kerület területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett kiszállítással V. kerület területén +36 70 410 7499.