Fabrikett VII. kerület

Fabrikett VII. kerület

Akciós fabrikett házhoz szállítva VII. kerület régiójában +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különböző fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes fát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a kemencénk. Ennek megfelelően ajánlott a kályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak VII. kerület

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett VII. kerület

Kiknek ajánljuk a fabrikettet VII. kerület régiójában?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van
a kommunális szeméttel való fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és az égést szabályozni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás VII. kerület területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással VII. kerület régiójában +36 70 410 7499.