Fabrikett Virányos

Fabrikett Virányos

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Virányos régiójában +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni kizárólag friss vágású, tehát nedves bükk tüzelőt lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt javasolt a vegyestüzelésű kazán gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Virányos

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Virányos

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Virányos környékén?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és az égést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Virányos területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Virányos vonzáskörzetében +36 70 410 7499.