Fabrikett Vizafogó

Fabrikett Vizafogó

Olcsó fabrikett házhozszállítással Vizafogó övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fakereskedők téli időszakban mondhatni csak nemrég kivágott, azaz nedves fát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes működni a fűtőeszközünk. Tehát javasolt a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Vizafogó

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Vizafogó

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Vizafogó vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel történő fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és a fűtést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Vizafogó területére

fabrikett nagy tételben Vizafogó

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mivel kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Vizafogó vonzáskörzetében +36 70 410 7499.