Fabrikett Víziváros

Fabrikett Víziváros

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Víziváros övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fakereskedők fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát árulnak.
Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes megbirkózni a kemencénk. Tehát érdemes a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Víziváros

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Víziváros

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Víziváros vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és az égést koordinálni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Víziváros területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Víziváros vonzáskörzetében +36 70 410 7499.