Fabrikett XI. kerület

Fabrikett XI. kerület

Olcsó fabrikett házhozszállítással XI. kerület régiójában +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők novembertől márciusig szinte kizárólag friss vágású, tehát vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan javasolt a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták
  (pl. gyertyán) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár XI. kerület

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett XI. kerület

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet XI. kerület régiójában?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést irányítani képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás XI. kerület területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva XI. kerület régiójában +36 70 410 7499.