Fabrikett XIV. kerület

Fabrikett XIV. kerület

Olcsó fabrikett kiszállítással XIV. kerület környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan típusa létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken téli időszakban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kályhánk. Ebből adódóan tanácsos a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Fabrikett fajták Zugló
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte az összes tüzelőberendezésben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen szabályozható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó Rákosfalva
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak XIV. kerület

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett XIV. kerület

Kiknek ajánljuk a fabrikettet XIV. kerület vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett
  lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és a fűtést koordinálni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás XIV. kerület területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle kivitelű fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással XIV. kerület környékén +36 70 410 7499.