Fabrikett XVI. kerület

Fabrikett XVI. kerület

Kedvező árú fabrikett kiszállítással XVI. kerület környékén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különféle fűtőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
Eladó fabrikett Árpádföld
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte csak friss vágású, tehát nedves tölgy tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal képes megbirkózni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a falegázosító beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Akciós fabrikett Cinkota
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes tüzelőberendezésben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égéshez vezethet.

Fabrikett házhozszállítás Mátyásföld
Fabrikett a gyártótól Rákosszentmihály
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői
Fabrikett leírás Sashalom

Fabrikett ára XVI. kerület

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével,
ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett XVI. kerület

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet XVI. kerület régiójában?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és az égést szabályozni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás XVI. kerület területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF elnevezés a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással XVI. kerület területén +36 70 410 7499.