Fabrikett XX. kerület

Fabrikett XX. kerület

Olcsó fabrikett házhoz szállítva XX. kerület övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, tehát nedves fát lehet megvenni. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a kályhánk. Ebből adódóan tanácsos a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Fabrikett Budapest Határ út
Fabrikett Budapest XX. ker Határ út
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.

Fabrikett 20 kg
Legolcsóbb fabrikett házhozszállítással Pacsirtatelep
Eladó fabrikett Pesterzsébeten
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból
(pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár XX. kerület

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett XX. kerület

Kiknek ajánljuk a fabrikettet XX. kerület környékén?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és a fűtést koordinálni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás XX. kerület területére

fabrikett nagy tételben XX. kerület

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva XX. kerület régiójában +36 70 410 7499.