Fabrikett Zebegény

Fabrikett Zebegény

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Zebegény területén +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke

Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők fűtési szezonban szinte csak friss vágású, azaz nedves bükk tüzelőt lehet megvenni. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Tehát tanácsos a kandalló szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Zebegény

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Zebegény

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Zebegény vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak
Fabrikett kandallóba

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és a fűtést szabályozni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Zebegény területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mit kell érteni RUF brikett alatt?

Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Zebegény vonzáskörzetében +36 70 410 7499.