Fabrikett Milleniumtelep

Fabrikett Milleniumtelep

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Milleniumtelep övezetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken fűtési szezonban szinte kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud működni a fűtőeszközünk. Ebből adódóan tanácsos a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható,
magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Milleniumtelep

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Milleniumtelep

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Milleniumtelep környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel történő fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számtalan szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és a fűtést koordinálni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Milleniumtelep területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Milleniumtelep övezetében +36 70 410 7499.