Fabrikett Szentendre

Fabrikett Szentendre

Akciós fabrikett házhozszállítással Szentendre övezetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken a téli hónapokban szinte csak friss vágású, tehát nedves bükk tüzelőt árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően ajánlott a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Szentendre

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Szentendre

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Szentendre vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, de az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és a fűtést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Szentendre területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett kiszállítással Szentendre régiójában +36 70 410 7499.