Házhoz szállítva fabrikett Tinnye cserépkályhába

Házhoz szállítva fabrikett Tinnye cserépkályhába

Rendelhető fabrikett házhozszállítással Tinnye régiójában kandallóba +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg típusa elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különböző fűtőanyagokból kihozható hőértéket.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Tinnye

Ki kell emelnünk, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken fűtési szezonban gyakorlatilag kizárólag friss vágású, tehát nedves fát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal tud üzemelni a kemencénk. Emiatt tanácsos a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Tinnye

A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Tinnye

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a nedves fánál is érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Fabrikett jellemzői Tinnye

Fabrikett ára Tinnye

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Tinnye

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Tinnye övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasháznak Tinnye
 • fabrikett közösségi házakba
 • fabrikett önkormányzatnak
Fabrikett kandallóba Tinnye

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és a fűtést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Tinnye

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.

A fabrikett kialakítása

Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett akció Tinnye

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Akciós fabrikett kiszállítással Tinnye környékén +36 70 410 7499.