Házhozszállítással fabrikett Váckisújfalu cserépkályhába

Házhozszállítással fabrikett Váckisújfalu cserépkályhába

Eladó fabrikett kiszállítással Váckisújfalu területén kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból származó fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Váckisújfalu

Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett érvényesek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken a téli hónapokban mondhatni kizárólag friss vágású, tehát nedves tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben fából kiáramló víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a fűtőeszközünk. Tehát tanácsos a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Váckisújfalu

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól Váckisújfalu

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Váckisújfalu

Fabrikett ár Váckisújfalu

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Váckisújfalu

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet VÁCKISÚJFALU övezetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba Váckisújfalu
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett faluházakba Váckisújfalu
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba Váckisújfalu
Fabrikett cserépkályhába

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a házban uralkodó klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel történő fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és a fűtést menedzselni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Váckisújfalu

Fabrikett nagyker Váckisújfalu

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett alakja

Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett
Fabrikett rendelés online Váckisújfalu

Mit kell érteni RUF brikett alatt?

Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Váckisújfalu vonzáskörzetében +36 70 410 7499.