Házhozszállítással fabrikett Vácszentlászló cserépkályhába

Házhozszállítással fabrikett Vácszentlászló cserépkályhába

Legjobb fabrikett házhoz szállítva Vácszentlászló területén kandallóba +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Vácszentlászló

Ki kell emelnünk, hogy a felsorolt adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fatelepeken fűtési szezonban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt tanácsos a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte mindegyik fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás Vácszentlászló

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Vácszentlászló

Fabrikett árak Vácszentlászló

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Vácszentlászló

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Vácszentlászló környékén?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba Vácszentlászló
 • fabrikett művelődési központba Vácszentlászló
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba Vácszentlászló
Fabrikett cserépkályhába

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok beállítási lehetőséggel is felszerelt, önmagát és az égést irányítani képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Vácszentlászló

Fabrikett nagyker Vácszentlászló

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett formája

Többféle kivitelű fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett
Fabrikett akció Vácszentlászló

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Akciós fabrikett házhozszállítással Vácszentlászló környékén +36 70 410 7499.