Kályhakész fabrikett Tápiószőlős kemencébe

Kályhakész fabrikett Tápiószőlős kemencébe

Kályhakész fabrikett házhoz szállítva Tápiószőlős vonzáskörzetében cserépkályhába +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg típusa elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Tápiószőlős

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén érvényesek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes fát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a kemencénk. Emiatt javasolt a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Tápiószőlős

Fabrikett ára Tápiószőlős

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Tápiószőlős

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Tápiószőlős területén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasháznak Tápiószőlős
 • fabrikett művelődési központba
 • fabrikett iskolába Tápiószőlős
Fabrikett kandallóba Tápiószőlős

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és az égést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Tápiószőlős

fabrikett nagy tételben Tápiószőlős

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett formája

Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Akciós fabrikett kiszállítással Tápiószőlős területén +36 70 410 7499.