Kályhakész fabrikett Tököl kazánba

Kályhakész fabrikett Tököl kazánba

Legolcsóbb fabrikett házhoz szállítva Tököl vonzáskörzetében kemencébe +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan típusa létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból származó fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Tököl

Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett érvényesek.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken fűtési szezonban mondhatni csak friss vágású, azaz vizes fát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud működni a kályhánk. Ennek megfelelően javasolt a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem az összes tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: újságpapírból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű tüzelő alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett eladó Tököl

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Tököl

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fánál is érvényes.

Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Tököl

Fabrikett árak Tököl

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Tököl

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Tököl környékén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Tököl
 • fabrikett társasháznak Tököl
 • fabrikett közösségi házakba Tököl
 • fabrikett óvodába
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, saját magát és az égést vezérelni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Tököl

Fabrikett nagyker Tököl

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.

A fabrikett formája

Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett
Fabrikett rendelés online Tököl

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett kiszállítással Tököl környékén +36 70 410 7499.