Kályhakész fabrikett Verseg kandallóba

Kályhakész fabrikett Verseg kandallóba

Házhoz szállítva fabrikett házhoz szállítva Verseg vonzáskörzetében kazánba +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos változata létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Verseg

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a tüzépeken téli időszakban szinte kizárólag friss vágású, azaz vizes fát értékesítenek. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan érdemes a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Verseg

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Fabrikett jellemzői Verseg

Fabrikett ára Verseg

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Verseg

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Verseg vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Verseg
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett könyvtárba Verseg
 • fabrikett óvodába Verseg
Fabrikett kandallóba Verseg

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és a fűtést szabályozni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Verseg

Fabrikett nagykereskedés Verseg

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.

A fabrikett alakja

Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett akció Verseg

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Akciós fabrikett házhozszállítással Verseg régiójában +36 70 410 7499.