Legjobb fabrikett Tóalmás kazánba

Legjobb fabrikett Tóalmás kazánba

Rendelhető fabrikett házhoz szállítva Tóalmás övezetében kemencébe +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különféle fűtőanyagokból származó hőértéket.

A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Tóalmás

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken novembertől márciusig mondhatni kizárólag friss vágású, tehát vizes gyertyán tűzifát árulnak. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vesszük a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan javasolt a falegázosító beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású brikett gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Tóalmás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.

Fabrikett jellemzői Tóalmás

Fabrikett ára Tóalmás

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Tóalmás

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Tóalmás vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba Tóalmás
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba Tóalmás
 • fabrikett önkormányzatnak Tóalmás
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő hőfokot.

Fabrikett vegyes tüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyes tüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált feltételeket fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és a fűtést szabályozni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Tóalmás

Fabrikett nagykereskedés Tóalmás

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett formája

Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett rendelés online Tóalmás

Mit kell érteni RUF brikett alatt?

Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Tóalmás területén +36 70 410 7499.